FØRSTE TRENINGSØKT ETTER DIABETESEN

Min aller første treningsøkt etter at jeg fikk diabetes og har begynt med insulin gikk bedre en forventet. Det er klart at forandringene er der, men det stopper ikke meg i å nå målene mine når det kommer til kroppen min. Jeg har satt meg et mål og har virkelig en drøm i hode av hvordan jeg ønsker ha kroppen min gjennom trening og sunnere kosthold. Etter at jeg fikk diabetes har jeg merket at jeg har vært mer oppblåst og følt meg litt større en det jeg var før jeg fikk diagnosen og begynte med insulin og det er noe dritt. Kroppen min er utrolig viktig og for at jeg skal føle meg best mulig og ha det bra er jeg nødt til å gjør det på min måte og kjøre på med min greie. Det er noe dritt å føle seg oppblåst.. jeg merker jo at det ikke er heeelt det samme som før, kroppen min har vært i store forandringer de siste ukene og nå må den finne sin plass igjen og legge seg til rette med et stabilt og normalt blodsukker.

Den første økten min var latterlig bra. Jeg gruet meg hele dagen før jeg skulle trene både fordi det var en del dager siden jeg gjorde det sist og da er det alltid litt tungt å trene igjen, og fordi jeg har fått diabetes. Etter å ha lest meg en god del opp føler jeg fortsatt at det aller riktigste å gjøre er å finne utav ting på egenhånd og prøve meg fram. Det sto en del ting jeg burde ta hensyn til og det gjorde jeg.. som å ha med en banan og måle før, under og etter trening! Det er litt mer tungvindt, men det går. Det er også veldig merkelig å skulle stikke meg selv på treningssenteret, men jeg prøver å gjøre det mest mulig diskre for de andre som trener der. Alt i alt er jeg veldig fornøyd og hadde ikke trodd at jeg skulle ha en så bra treningsøkt som det jeg hadde! Fyfader jeg er stolt over meg selv som får dette til og som ikke gir opp.. for tro meg, jeg har hatt drit lyst til å bare kaste alle sprøytene i veggen å legge med ned og gråte. Fakk dette.

KJØPER ALT PERSONEN FORAN BESTILLER OG MÅ SPISE DET!!

Vi har gjort det alle andre har.. vi.. kjøper alt det personen foran bestiller og MÅ spise det! Vi valgte å kun å dra på McDonalds gjennom drive-thru, men fyfader så morsomt vi hadde det. Dette er nok den aller beste YouTube videoen vår, enjoy. Husk å abonner på siden vår for å bli en del av vår lille familie på YouTube, trykk på bjella og du får varsel hver gang vi legger ut en ny video.

JEG BEKREFTER RYKTENE

At du har silikon.

Ja, dette stemmer, men er ikke noe jeg orker eller gidder å snakke om. Det var et valg jeg tok da jeg var 20 år og har vel egentlig holdt meg unna å snakke om det fordi det var et valg jeg tok for min del og ikke for andres skyld. Det som er viktig for meg når jeg får dette spørsmålet er å være ærlig med dere – ja – jeg har det, men kommer ikke til å si mer om det.

At du er gravid og venter barn i 2020.

Nei, jeg er ikke gravid som jeg vet om og vi venter ikke barn! Det er selvfølgelig noe jeg drømmer om en vakker dag, men ikke enda.. vi har ikke vært sammen så lenge og det føles ut som vi skal oppleve en del ting før vi tar det steget en dag.

Har hørt at dere prøver å lage barn, men ikke klarer?

Vi prøver ikke nei, jeg går fortsatt på prevensjon. Det at vi ikke klarer vet vi jo enda ikke, men jeg prøver å tenke positivt på det der.. tror ikke det er bra å gå rundt å tenke det motsatte før det eventuelt er bevist.

At du bruker hairextensions og at håret ditt er fake og alltid har vært det.

Jeg er så lei av dette, haha. Jeg bruker ikke hairextensions og håret mitt er ekte!! Lurer på hvorfor dette alltid dukker opp som et rykte.. kanskje noen der ute skulle ønske at det ikke var mitt hår? I dont know.. det er i hvert fall ekte og mitt.. har spart i mange år og elsker det. Kommer nok aldri til å klippe meg kort.

At du skal i fengsel, men ikke tørr å innrømme det.

Nei, jeg skal ikke i fengsel! Jeg er snill jeg 😉

Hørte at du sluttet på studiene på Bi?

Det har jeg heller ikke, denne jenta går fortsatt på skolen, men trives best med å lese hjemme! Jeg har en jobb som krever 100% av meg selv hele tiden og det at jeg kan lese hjemme er det beste for min del.

At du bruker mye penger for å vise deg frem.

Ehm.. nei, da hadde jeg virkelig vist meg frem! Jeg liker å vise ting jeg unner meg selv en gang i blant fordi det er noe man skal være stolt av. Jeg bruker heller ikke mye penger, jeg svarer utrolig mye for tiden – det er nemlig noe jeg sparer til og som snart går i boks (forhåpentligvis), gleder meg!!!

At du er den snilleste og fineste bloggeren!!

Jeg måtte ta med denne da jeg fikk dette! Jeg er snill og setter utrolig stor pris på disse kommentarene. Dersom dette er et rykte er jeg veldig glad og det er viktig å vise de gode ryktene også – for det er nemlig ikke slik at alt er dårlig!

Du ikke kjøper deg inn i huset fordi du bruker Henrik?

Nei.. jeg kjøper meg ikke inn i huset hans enda fordi det er for tidlig.. i tillegg kan det hende vi vil kjøpe noe sammen en dag og da sparer jeg heller til det!!

At dere skal kjøpe hus sammen.

Kanskje det ja, det er jo drømmen!

Dere skal pusse opp huset?

Vi holder med noen greier her ja.. dere får se mer etter hvert.

Du tjener mer i år en i fjor.

Jeg tjener mer i år en i fjor ja.. i fjor tjente jeg ikke så mye. Det var det året alt skjedde med Paradise Hotel innspilling (noen måneder uten jobb), startet opp bloggen som måtte bygges opp, startet med YouTube osv. Det var ikke så mye hente i fjor, men i år derimot har jeg jobbet hardt og det gir resultater!!

Har hørt at flere som tidligere snakket dritt om deg smisker i dag for å få noe utav deg..

Ja.. det stemmer og det har jeg fått bekreftet av å se/høre hva andre sier. Det er utrolig trist, likevel bryr jeg meg ikke på samme måte. Det hadde vært vondere om det var noen som sto meg nært, men da hadde de nok ikke snakket dritt om meg før også smiske den dag i dag. Det er flere jeg vet om som har snakker mye dritt om meg og som nå i dag/etter Paradise Hotel har prøvd å være hyggelige i en stor grad en det som er vanlig vil jeg si. Det høres nok dumt ut og det er ikke det at jeg ikke setter pris på at andre mennesker er hyggelige for det er det aller beste, men når man får høre “drittpreik” også at de skal være så hyggelige i etterkant gjør at jeg himler litt med øynene og lar det gå.. mennesker altså.

SPØRSMÅL & SVAR OM DIABETES, DEL 2

Skal du få insulinpumpe?

Nei ikke med det første. Jeg måtte først bli vandt til å stikke meg selv, deretter kan jeg bytte med tiden.

Er det sant at du ikke kan kjøre bil lenger?

Nei, jeg kan kjøre bil, men det er utrolig viktig at jeg måler blodsukkeret mitt før jeg kjører slik at jeg ikke får føling underveis.

Ble du lei deg da du fikk vite at du hadde diabetes?

Ja så klart! Det var utrolig tungt.. jeg fikk vite det dagen før broren mitt sitt bryllup og ble innlagt. Heldigvis fikk jeg permisjon til å delta i bryllupet.. om ikke hadde det vært ufattelig sårt og vondt. Det er ikke gøy å få påvist en alvorlig sykdom. Heldigvis kan man leve utrolig bra med diabetes og det finnes gode hjelpemidler for at man skal ha en enklere hverdag.

Hvorfor lage en så stor greie av at du har fått diabetes? slapp av, du dør ikke.

Jeg lager ingen stor greie, men det at legevakten i Bergen sendte meg hjem og ba meg slutte å drikke så mye er faktisk en ganske stor og farlig greie som overhode ikke er greit. I verste tilfelle kunne jeg ha gått for lenge med så høyt blodsukkeret, fått syreforgiftning og gått inn i koma. Man skal ta dette seriøst og ja – det er mange som har diabetes, men det oppleves forskjellig. Jeg klarer dette fint og vet at det går bra, men det har også vært tungt og vanskelig – noe man skal respektere.

Gjør det vondt å ta sprøytene?

Nei, ikke i det hele tatt syns jeg.

Har du mye blåmerker etter stikkene?

Jeg har et par.. men det synes nesten ikke.

Hvordan reagerte du da du fikk vite det?

Jeg ble sjokkert og holdt inne alt av tårer.. det var som om jeg ble en stein uten følelser, det er så mye verre som kan skje og det vet jeg i og med at jeg har en mamma som er alvorlig syk, derfor tok jeg meg sammen og tenkte at dette her klarer jeg “lett”.. jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan for å bare tilvenne meg dette på lik linje som å pusse tennene hver kveld og det føler jeg at jeg allerede har klart. Da Henrik kom på SUS etter at jeg fikk beskjeden ble jeg ganske lei meg og gråt vel en gang. Man skal tenke positivt, men det betyr ikke at man ikke har lov til å gråte litt og la dette synke inn.

Hvordan sa du det til familie og venner at du hadde det?

Jeg ventet med å si det til jeg kom inn dørene hjemme og sa det til mamma og farmor som var på besøk, resten fikk vite det gjennom telefonen. Ganske vondt.

Er det vanskelig å holde blodsukkeret stabilt?

Ja, jeg syns det.. men jeg er enda tidlig i nybegynner fasen så jeg har mye å lære.

Har Henrik også diabetes?

Nei, han har ikke det.

Føler du på noen begrensninger knyttet til å ha diabetes?

Nei, ingenting stopper meg. Jeg trener like hardt, spiser like sunt og gjør akkurat det jeg vil. Jeg tror det er viktig å ikke la seg bli styrt av diabetesen, men ta kontroll over den selv. Diabetesen får leve etter min livsstil og tilpasse seg den tenker jeg!! 

Valgte du penn? fikk du tilbud om pumpe?

Nei, jeg måtte ha penn nå i begynnelsen.

Syns du det er flaut å ha diabetes?

Nei, overhode ikke!!! Det er ikke noe jeg kan noe for og syns faktisk at det er helt vanlig, det har blitt akseptert fra min side og da er det også en rutine som har blitt lagt inn i hverdags-planene mine på lik linje som alt annet. Jeg er ganske stolt over meg selv og kunne aldri ha vært flau over noe slikt, vi er mennesker og det er bare et tidsspørsmål for når vi kommer til å få sykdommer.. alle får noe og jeg er “glad” det er diabetes! 

Hvordan klarer du å være så åpen rundt å ha diabetes?

Jeg liker å være åpen, det er som en slags terapi for min del. I tillegg er det helt fantastisk å få råd, tips og hjelp rundt dette fra dere som leser. Jeg vet og har fått bekreftet at det å være åpen hjelper andre der ute. Da jeg sluttet å snuse var det flere som kastet seg på og sluttet, så, derfor er jeg åpen, fordi det hjelper andre inkludert meg selv.

Var det noe som utløste diabetesen? Noe du “gjorde” eller kom den helt av seg selv?

Dette vet de ikke, men det kom nok helt av seg selv. Når jeg tilbake på når ting forandret seg med meg og kroppen min kan jeg kanskje tenke meg at det kom etter kyssesyken jeg fikk i 2. videregående. Da jeg begynte på sykepleien rett etter 3. videregående begynte synet mitt å bli dårligere, jeg var mer sliten i kroppen og med tiden ble ting verre og verre. Etter at jeg har begynt med insulin merker jeg at synet er bedre og tro det eller ei – jeg kan ikke bruke brillene mine lengre fordi jeg ser dårligere med de på.. er ikke det merkelig?

Hvordan blir det med treningen fremover?

Som vanlig, jeg må bare måle blodsukkeret litt oftere.

Har du gått opp i vekt?

Njai, ja.. men det er fordi kroppen tar opp vannet og næringsstoffer igjen! Ellers er jeg frisk og fin som en fisk.

Hvor ofte må du ta medisin?

Hver dag tar jeg insulin, men ikke tabletter.

Når vet man at man burde sjekke seg for diabetes?

Når man merker at kroppen ikke er som før. Når man drikker flere liter vann daglig og tisser hele tiden!! Jeg fikk faktisk også MYE kramper i beina da jeg strakk meg om morgenene.. så, begynner du å få slike symptomer ville jeg ha gått til legen, det eneste de gjør er å stikke et lite stikk i fingeren din som du såvidt kjenner og måler blodsukkeret ditt.

Kan du trene det bort?

Nei.. dette er noe jeg må leve med for alltid.

Hva skjer når du får føling?

Da begynner jeg å skjelve i kroppen, bli forvirret og svimmel, samt kaldsvette..

Kommer du til å få pumpe på magen?

Det er noe jeg skal vurdere, men jeg er enda usikker.

Kan du dø?

Om jeg ikke får insulin kan jeg få føling og får jeg ikke hjelp da.. kan det gå galt ja.

Kommer du til å fortsette studiene som vanlig eller ta en pause nå?

Ja, fortsette!

DATENIGHT MED KJÆRESTEN

Aaaah, se så koselig! Vi har så sinnsykt godt av å ta vare på hverandre, ikke bare en gang i blant, men ofte. Henrik og jeg er veldig flinke til å gjøre dette og i hverdagen prøver vi å gjøre ting mest mulig koselig. Vi har alle måltider etter arbeidstiden hans sammen og vi er spesielt flinke til å ha koselige kvelder sammen der vi spiser mat, noen ganger svært usunn mat, ser på serier eller film og snakker mye sammen.. ofte hender det at vi må se en episode om igjen fordi vi har snakket oss bort fra serien begge to, og det elsker jeg. 

Jeg anbefaler alle så sinnsykt å bare gjøre hverdagen litt ekstra! Det er verdt det og virkelig superkoselig. I dag er det fredag og vi tenker oss på kino, spise god (sunn) mat og nyte hverandres selskap. Uken som har vært har vært utrolig tung og tøff, derfor er det også veldig deilig å kunne slappe av sammen og nyte livet mens vi er her. Vi holder også på med å planlegge noe sinnssykt stort som vi gleder oss til å dele med dere! Dette er det sjukeste vi kanskje har fått lov til å oppleve sammen i verdi og sammen skal vi få lov til å gjøre dette til vårt eget. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om det, ellers håper jeg dere får en fin helg og ikke minst en fin og koselig fredag, for det skal vi ha!

Dette er seriøst den beste kveldsmaten vi kan lage sammen! NAM, men det er ikke sunt, derfor spiser vi det ikke hver dag, men en gang i blant.. helst.

ET HELT MAGISK BRYLLUP

Reklame | Kronen Gaard Hotel

Bryllupet fant sted ved Kronen Gaard Hotel i Sandnes.

For et magisk bryllup! Hvor skal jeg begynne? Først og fremst vil jeg si tusen takk til en av de vakreste stedene jeg har vært, nemlig Kronen Gaard Hotel som ligger i Sandnes nært der jeg bor. Jeg hadde aldri trodd at selve lokalisasjonen av et bryllup hadde så mye å si for selve stemningen og helheten av bryllupet. Så gjennomført og vakkert som Kronen Gaard er vil man minnes bryllupet som et digert eventyr. Dette er en dag jeg aldri kommer til å glemme på både godt og vondt. Dette er et historisk Hotel som med sin utstråling og intimitet gir en helt annerledes og svært fin stemning. De har ikke bare brylluper, men også konfirmasjoner, firmafester/turer, dåp, minnestunder, men også fester og selskaper. Selv er dette en av de fineste plassene jeg har vært og kommer garantert til å ha noe her selv. For en drøm og det at muligheten for å kunne leie noe så fint er helt utrolig.

Som dere sikkert fikk med dere ble jeg innlagt denne helgen på grunn av en nyoppdaget diabetes type 1. Helgen så ut til å rase sammen for min del og mange utfordringer ble en del av dette vakre eventyret.. det er også derfor jeg sier at jeg aldri kommer til å glemme denne dagen på godt og vondt. Broren min er gift med en av de snilleste kvinnene jeg vet om og det å få lov til å dra fra sykehuset for å se dette er ubeskrivelig. Jeg skal ærlig innrømme at jeg var livredd for å gå glipp av festen og bryllupet, heldigvis hjalp sykehuset meg med å få dette til og dagen ble helt utrolig selv om den bydde på flere utfordringer. Med en veneflon i hånden, gjennomsvett kjole på grunn av svingninger i blodsukker og føling her og der gikk dagen seg til og med god hjelp fra familie og venner rundt meg fikk jeg vært der fra morgen til kveld.

Jeg tok mange bilder denne dagen og har lyst til å vise dere hvor magisk dette var og hvor utrolig fin familie jeg har. Vi er sterkest sammen og jeg sitter nå her som en av de stolteste søstrene i verden, for en god bror jeg har og ikke minst en god svigersøster. Takk for et nydelig bryllup Andrè og Christine. Tusen takk Kronen Gaard for at dere gjorde dagen magisk med god mat, god service og et nydelig sted.

Om dere ønsker å sjekke ut Kronen Gaard kan dere klikke her. Jeg anbefaler det på det sterkeste og om du skulle komme på en fin anledning du ønsker en nydelig plass til hvor de har alt du trenger + hotell på et og samme sted, ville jeg ha gått for Kronen Gaard, wow er det riktige ordet å beskrive gården med.. 💛

Vakker familie, her ser dere tantebarna mine også! Så søte. Adrian sang bæ, bæ, lille lam i kirken han mens ring-utdelingen var i full gang. Ikke planlagt, men med en slik energi fra en så liten gutt blir det bare morsomt.

Vakkert. Andrè er brannmann og da de gikk ut av kirken sto kollegaene i brannmann klær oppstilt på rekke og rad. Deretter ble brudeparet kjørt bort i denne superkule brannbilen, hahah.

Kjæresten og samboeren min. Elsker han.

Nydelig lokale.

Bruden og pappaen hennes, Asle.

Guttene som kysser bruden når brudgommen drar på toalettet, hahaha.

Forloveren til Andrè, Thomas.

Se så utrolig vakkert og nydelig dekt det er.

Kine, Line og Cato (søsknene til Christine – bruden).

Meg, mamma, Andrè og pappa.

Mamma og Andrè.

Litt tårer her og der.. så nydelig.

Tusen takk igjen Kronen Gaard for et vakkert og minnerikt bryllupet med god service, god mat og et helt utrolig stemning i deres fine lokaler og område. 💛

UKENS SPØRSMÅL

Påvirker diabetesen sexlivet deres?

Nei, heldigvis. Den påvirker det ingenting – livet mitt er som før, bare jeg må passe på at jeg får i meg insulin og sjekker blodsukkeret mitt slik det er jevnlig hele tiden, det er ikke så mange andre forandringer.

Kan du vise hvordan du måler blodsukkeret og stikker inn insulinet?

Jepp, det kommer i en youtubevideo.

Hva er den oransje drikken dere drikker så ofte?

Det er fitline produkter som vi elsker. Ved å bruke dette får vi i oss alle vitaminene og mineralene vi skal. Om dere lurer på mer kan dere klikke her.

Har du noen søsken?

Ja, jeg har en storebror som er 91 modell og 6år eldre en meg. Han heter Andrè.

Hvor ofte fyller på du vipper?

Ca. hver 3. uke.

Kjenner du andre med diabetes?

Nja, jeg vet om noen, men ikke så veldig mange. Det som har overrasket meg er hvor mange av dere som leser bloggen min som har det, det er helt utrolig det står all respekt til dere, for noen sterke mennesker dere er.

Tjener du mye penger på bloggen?

Ja, det vil jeg si.. i hvert fall mye mer i år en i fjor, haha, da tjente jeg ikke så mye.

Hvor stor sannsynlighet er det for å få diabetes?

Det aner jeg ikke.. det handler nok litt om det er arvelig eller ikke og hva du spiser.

Er du opptatt av at produkter du bruker ikke blir testet på dyr?

Jeg er ikke så flink på det der, men det er noe jeg burde bli flinkere til å sjekke ut. Hm, kanskje jeg skal tenke mer over det ja.

Syns du det er flaut å stikke deg i offentligheten?

Nei overhode ikke, det er del av livet mitt og jeg er ikke redd for å vise det. Jeg stikker meg på trening også jeg, uten problemer, ingen bryr seg.

Hva er det beste med Henrik?

At han alltid er der for meg og viser det. Han er veldig spesiell på den fronten og utrolig flink til å vise hvor mye jeg betyr for han.

Hvordan ble du og Henrik kjærester og hvordan fikk dere kontakt i fra begynnelsen?

Vi ble kjærester etter å ha hatt en greie en stund.. det gikk fort i svingene, men vi ble sammen på finalefesten hans av Paradise Hotel i år. Vi møttes og hilste på hverandre på et vors, men ble ikke noe mer før etter hvert.

Hvilken prevensjon bruker du?

P-piller.

Skal du feire jul og nyttår med Henrik? Isåfall hva skal dere?

Vi skal ikke feire jul sammen i år.. det er fordi han skal ha julen her hjemme, mens jeg har lyst til å tilbringe julen sammen med familien min da jeg ikke ser de så ofte. Mamma er syk og da er det virkelig det som føles riktig akkurat nå. Neste år feirer vi nok sammen ja. Nyttår derimot skal vi feire sammen og det blir magisk, jeg tror nok vi skal reise bort, hehe. Det blir spennende.

Hvor mye tjener du i måneden?

Jeg har ikke regnet noe på det fordi det varierer fra måned til måned, men nok til å holde på med bloggen 100%.

Hvilke planer har du fremover?

Det skjer mye.. jeg kan ikke røpe alt enda.

Krangler du og Henrik ofte?

Nei, men vi har hatt våre diskusjoner og det har gjort oss sterkere sammen.

Tjener du og Henrik penger på YouTube?

Ja, det gjør vi!

Kjøper du ofte dyre gaver til Henrik slik som ipaden?

Nei.. grunnen til jeg kjøpte den var som sagt for å gi han en oppmerksomhet og en takk for at han var der for meg i helgen gjennom diabetesen og for at han alltid er der for meg generelt.

MIN SUNNE FAVORITT FROKOST

@Havregrøt med proteinpulver

Utrolig mange har spurt meg om denne oppskriften i og med at jeg spiser det omtrent hver eneste dag og har postet dette på story. Oppskriften er ikke nøyaktig og jeg pleier å variere mellom en del ting å ha i/på havregrøten. Oppskriften er super enkel, utrolig god og sunn – jeg håper at dere liker den like godt som meg.

Ingredienser:

⚡️ Ca. 1dl havregryn.

⚡️ Havremelk/melk eller vann.

⚡️ 1 scoop proteinpulver (sjokolade, vanilje, cookies and cream.. osv).

⚡️ Strø med Chia frø.

⚡️ Sunnere variant av peanøttsmør og sjokoladepålegg.

Først tar jeg ca. 1dl havregryn i en gryte, men dette varierer alt etter hvor mye jeg skal ha og hvor sulten jeg er. Deretter tar jeg oppi en scoop med proteinpulver og der bruker jeg oftest sjokoladesmak. Jeg heller oppi havremelk slik det dekker havregrynene og pulveret. Deretter skruer jeg på varmen på ca. 5/6 og varmer opp grøten mens jeg rører jevnt og rolig hele tiden. Etter at grøten har begynt å tykne seg til skruer jeg ned varmen til 4 og rører godt til det har blitt en tykk grøt. Når denne er ferdig heller jeg dette i en skål og tilsetter så en t-skje med en sunnere variant av peanøttsmør og sjokoladepålegg. En t-skje av hver av de. Til sist strør jeg over litt Chia frø. Noen ganger bruker jeg banan eller nøtter over, jeg varierer også mellom smak på proteinpulveret og om jeg skal bruke melk, havremelk eller vann.. jeg syns vann gir det en dårligere smak, men det går det også.

Done, finito.

SPØRSMÅL & SVAR OM DIABETES, DEL 1

Reklame | Nelly

Bukse her / Topp usikker

Hva var de tydeligste symptomene dine?

Jeg merket at noe var galt for ca. 2 måneder siden da jeg begynte å drikke flere liter med vann til dagen. I tillegg våknet jeg hver time for å gå på toalettet om natten og dette har aldri vært likt meg. Håret mitt ble mer ødelagt og brakk, sårene mine grodde senere og jeg mistet mer og mer energi (selv om jeg tvang meg til å gjøre ting).. synet mitt ble dårligere i tillegg. Hele allmenntilstanden min ble forandret så mye at jeg merket det selv og de rundt meg merket det også. De største symptomene mine var uten tvil at jeg drakk for mye væske i løpet av dagen og tisset med full (sprengt) blære hver time.

Har du fått mer energi og overskudd etter at du fikk hjelpemidler?

JA!! Det har jeg fått og takk insulin for det. Man merker store forskjeller i alt egentlig og nå føler jeg at ting begynner å bli bedre.

Hvordan fikk du det påvist?

Fastlegen min på Klepp målte blodsukkeret mitt med et lite stikk i fingeren og det var vel egentlig det. Der hadde jeg langt over 20 i blodsukker og normalt sett ligger man på rundt 4-7?! litt usikker, men jeg hadde i hvert fall veldig høyt. De fant også ut ved hjelp av blodprøver at dette har pågått i flere måneder som vil si at jeg har hatt utrolig høyt blodsukker i flere måneder.. det er ganske farlig.

Har du diabetes type 1 eller type 2?

Dette er nok det spørsmålet jeg har fått mest av. Noen skriver at jeg kan spise bort diabetes type 2, men jeg har altså ikke det! Jeg har type 1 og det ligger i arv og i kroppen fra jeg ble født. Det er ikke noe jeg har gjort selv eller spist meg til, det er medfødt, men har ikke hatt sitt “utbrudd” før nå.

Fikk du diabetes fordi du har spist for mye sukker?

Nei.. det gjorde jeg ikke.

Syns du det er vondt å stikke deg selv i fingeren?

Det syns jeg heldigvis ikke! Jeg har jo gått 1,5 år sykepleien og er vandt til å bli stukket på og stikke.. da vi var studenter måtte vi øve på hverandre og det er jeg utrolig glad for i dag.. jeg tror kanskje det hadde tatt lengre tid for meg å lære om det ikke var for sykepleien.

Stikker du sprøyter hver dag i låret og magen også?

Ja, hver morgen fast (stikker jeg i låret). Ellers stikker jeg flere ganger i magen for å få i meg insulin. Jeg stikker meg også i fingeren, men det er for å finne ut blodsukkeret mitt.

Har du fått føling?

Ikke ordentlig? eller hva jeg skal si. Jeg har kjent på føling, men har tatt kontroll over situasjonen. Det er ganske ubehagelig og man skjelver fryktelig mye.. jeg blir helt uggen og kvalm av det. 

Hva syns Henrik om at du har fått diabetes og har han vært redd for noe som har hendt (føling)?

Han syns jo selvfølgelig at det er kjempekjipt, men vi prøver å gjøre det beste utav situasjonen. Hahaha, stakkars gutt. Da jeg var på SUS fikk jeg en slags føling og herregud så stresset han ble.. hahaha, er egentlig ikke noe å le av, men det er så morsomt. Han sprang i korridoren og fant masse sukker til meg, det han ikke visste var at kroppen min egentlig ikke skal få føling ved blodsukker 4 og da skulle jeg ikke putte i meg masse sukker, men knekkebrød og juice. Søt da. Han hjelper til og står på, jeg føler meg heldig som har han.

Hva er den største forskjellen fra før og etter at du fikk sykdommen?

Alt.. håret mitt føles bedre, synet føles bedre, jeg har mer energi og merker at kroppen får i seg det den skal. Det som har vært negativt er at jeg føler meg ganske oppblåst om dagen og lurer på om det kan ha noe med at jeg sprøyter inn insulin i magen, noen som vet?.. det er sinnssykt irriterende.

Hvor stikker du insulin?

Magen og låret.

Hvordan fikk du diabetes?

Det har vært i kroppen min i lang tid og er arvelig.

Er det sant at du kunne ha havnet i koma?

Ja, om jeg hadde fått syreforgiftning og null hjelp, heldigvis fikk jeg hjelp hjemme.

Har du tenkt å begynne med pumpe og/eller sensor?

Det er noe jeg absolutt vil. JA TAKK til alt som gjør hverdagen enklere og bedre.. men jeg må nok vente litt til enda. De sa jeg måtte bli vandt til å stikke meg selv og få kontroll på den måten først.

Har du lagt på deg etter at du begynte med insulin?

Jeg har gått opp litt i vekt.. mye pga. sykehuset i flere dager, bryllup, men også insulinet. Nå er i full gang med treningen igjen og jobber hardt.. ikke fader om diabetesen skal styre meg.

Er du redd for å ha diabetes?

Litt.. det kom som et sjokk for meg og jeg var vel egentlig ikke helt forberedt. I tillegg har jeg hørt at man kan få en del komplikasjoner og senskader av det, det er jeg redd for.

Kan du spise godteri?

Ja, jeg kan spise alt som før og det jeg vil, men jeg er nødt til å kompensere det med insulin.

Kommer du til å ha diabetes resten av livet?

Jepp, det gjør jeg. Uff, blir så lei meg av tanken.

Har du spist på deg diabetesen?

Nei.

Har du sprøyteskrekk?

Nei det har jeg ikke!! Heldigvis. Det å stikke går lekende lett, jeg gjorde det fra dag 1 av og ingen av sykepleierne gjorde det på meg fordi jeg har best kontroll selv.

JEG GJESTER I PODCAST OG TÅRENE TRILLER

Jeg har vært så heldig som ble spurt om å være gjest i podcasten til Martine! Den heter sykt ærlig med Martine og denne måneden (oktober) handler det om kreft. Noen vet det kanskje, men ikke alle – jeg har en mamma med en alvorlig kreft. Hun har eggstokk kreft med spredning og har nå hatt det i ca.1,5 år. Livet mitt etter Paradise ble snudd på hode og noen dager etter at jeg kom hjem fikk vi beskjeden – mammaen deres har eggstokk kreft med spredning og er alvorlig syk. Livet føltes ut som en berg og dalbane, rett opp og til helvett* ned igjen.. for å være helt ærlig med dere. Så, dere lurer nok på hvorfor jeg gjestet podcasten til Martine og jo – jeg har lyst til å åpne med enda mer opp til dere rundt dette temaet. Det er et stort tema i Oktober og jeg er pårørende i en slik situasjon. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg aldri har åpnet meg så mye opp. Vi snakker om hvordan jeg fikk vite at hun fikk kreft, hvordan situasjonen endret seg og hvordan det gikk med forholdet mitt på den tiden oppi det hele. Vi snakker også om hva jeg ville ha sakt til mamma dersom det var det siste jeg kunne ha sakt.. og mye mer.

Du finner episoden der man finner podkast ved å søke etter ‘Sykt Ærlig Med Martine’ på feks iTunes, Spotify eller i podkastappen (kan lastes ned for de med Android eller andre mobiler). Eller så kan dere klikke her.

Det er en sterk podcast og jeg sliter ordentlig med å snakke.. tårene triller og jeg er helt ærlig med dere.. fordi realiteten er ganske tung av og til selv om man smiler hver eneste dag. ❤️