OPPSKRIFTEN ALLE VIL HA – VÅR SUNNE FAVORITT MIDDAG

#OVNSBAKT KYLLINGFILET MED SØTPOTETFRIES OG ERTESTUING 

Etter at flere spør daglig om oppskrifter på maten jeg legger ut på story på Instagram: Ingridaguiluz, tenker jeg at det er på tide å dele en super digg oppskrift med dere igjen som også er veldig enkel å lage da jeg er som en klovn på kjøkkenet. Denne oppskriften derimot nailer jeg og kyllingen er helt fantastisk god og saftig!! Denne oppskriften spiser vi ofte til middag!! Love it. Det er kjempesunt og veldig godt.

Under finner dere oppskriften til to porsjoner ca. Jeg pleier alltid å lage til ca. to personer da vi både sparer maten og penger. Vi kaster lite mat på grunn av dette og derfor blir det vanskelig å skrive nøyaktig hvor mye vi har av hver ingrediens her.. men jeg skal prøve så godt jeg kan.

INGREDIENSER:

 Rapsolje

✨ 3 kyllingfileter

✨ Melange smør uten salt

✨ Søtpotet fries

✨ Selskapserter

✨ Peppermix

✨ Hvitløkskrydder

✨ Kyllingkrydder

SLIK GJØR DU:

1. Skru ovnen på 200 grader (over- og undervarme)

2. Krydre kyllingfiletene med krydderne over.

3. Smelt Melange og olje i en stekepanne på høy varme til det blir brunt.

4. Stek kyllingfiletene på høy varme i stekepanna slik dem blir brune på begge sider og får en fin skorpe! Ikke gjennomstek dem.

5. Legg filetene i en ildfast form med bakepapir under. Legg så over et smurt bakepapir med rapsolje og dekk kyllingfiletene som et lokk. Det gjør dem saftigere!! Merk mine ord.

6. Sett tiden på 30 minutter og legg kyllingfiletene midt i ovnen! Etter det er de helt perfekte.

Mens kyllingfiletene er i ovnen..

7. Kok en pakke med selskapserter i en gryte til de blir myke.

8. Sil bort vannet og legg ertene i gryten igjen med en klype salt og en klype med pepper og litt Melange smør. Bland dette.

9. Miks ertene i en mikser slik det blir en purè!! Den er så digg.

10. Legg så mye søtpoteter dere ønsker på et brett med bakepapir og inn i ovnen sammen med kyllingfiletene i 15-20minutter!

Ferdig!

Etter det danderer jeg bare retten på en eller annen måte, se bildene under. Vi pleier også å variere mellom forskjellige grønnsaker og pureer. Så digg.

Ingrediensene vi bruker + salt og pepper.

Punkt 2.

Punkt 3.

Punkt 4.

Punkt 5.

Fortsatt punkt 5.

Punkt 7.

Punkt 8.

Punkt 9.

Punkt 10.

Ferdig!!

3 kommentarer
    1. Det ser så godt! Kan virkelig anbefale å lage det samme som du har gjort med selskapsertene bare med brokkoli og philadelphia, det er utrolig godt og en stor favoritt hos meg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg