JEG BLE SÅ SATT UT AT JEG HOLDT MEG FOR ØRENE

Da jeg var hjemme i Stavanger i helgen dro meg og mamma inn til sykehuset da hun skulle på sitt første møte etter å ha fått stomi (utlagt tarm), der skulle hun få tips og svar på ting hun lurte på. Akkurat nå er mamma på cellegift runde 3 av 6 etter den nyeste operasjonen hennes som var å få utlagt tarm. Jeg syns det er helt fantastisk at kroppen hennes fortsatt kjemper mot noe så jævlig som kreftceller, det er også fantastisk at hun er midt i behandlingen med cellegift igjen slik at kroppen får hjelp til å kjempe i mot kreftcellene. Før den 3 runden med cellegift hadde kreft-markøren gått ned til 45 og for “vanlige folk” skal den være under 50!! Dette er jo fantastisk. Hun responderer bra på cellegiften nok en gang og heldigvis holder det seg nokså stabilt enda.

Ellers har hun det veldig bra. Livet med stomi er noe helt annet en uten og det tar selvfølgelig tid til å godta det og venne seg til det, likevel føler hun seg bra og syns selv at hun takler det bra. Stomi er som nevnt over en utlagt tarm for de som ikke vet.. for mamma har dette her med kroppen hennes vært tungt å godta til tider med tanke på forandringene som kom etter cellegiften. Hun gikk opp i vekt og fikk masse vann i kroppen. Etter at hun fikk denne utlagte tarmen har det gått ned igjen og nå var det stomien hun måtte “godta”. Det er ikke til å legge skjul på at det ikke er svært gøy eller fint med en tarm som kommer ut magen, likevel er helsen viktigere en det estetiske, men det er tungt for hode når man ikke ser ut slik man en gang kanskje var. Det er bare slik det er og det er en ærlig sak. Det som er viktig å huske på er at det finnes så mange måter å dekke stomien på og gjøre noe med!! Nå har mamma fått ulike stomi-belter som hun kan ha over selve stomien sin for å dekke den til og for å holde den mer stabil dersom hun skal trene litt eller kle seg fint i kjoler, da kan det være greit at den sitter godt inntil kroppen. Visste dere forresten at stomi-posene der avføringen havner i er laget av Nike? Det er ganske kult syns jeg og etter å ha sett utvalget må jeg si at jeg er imponert da de kommer i ulike farger og stiler.

Og dere.. da vi var på dette møte må jeg si at jeg var glad for å se hvor mye hun sykepleieren som var der brydde seg om mammaen min. Hun sørget for at hun hadde alt av utstyret mamma trenger hjemme, samt hun kom med gode tips og ikke minst bestilte inn forskjellige ting til mamma slik at hverdagen skal bli enda litt bedre. Jeg ble også ganske så satt ut. Faktisk helt satt ut. Hahaha. Helt ut av det blå begynte hun å spør mamma om sexlivet hennes.. noe jeg ikke ønsker å vite noe om, hahaha. Kleint. Jeg ble så satt ut av jeg holdt meg for ørene.. Jeg forstår jo at det er viktig, men det å høre på hva foreldrene dine gjør og ikke er ikke helt min greie altså.. og vet dere hva annet hun spurte mamma om hun ville ha? Belte med blonder til å ha over stomien.. Gud bedre. Hahahah. Slik det skal være litt mer attraktivt under f.eks samleie. Jaja, ellers så har hun det bra og vi krysser fingrene videre for at hun har det bra og at det holder seg stabilt. Dette var bare en oppdatering for de som lurer på hvordan hun faktisk har det for tiden.

14 kommentarer

Siste innlegg