#HAVREBRØD
Det er på tide å dele en ny sunn oppskrift med dere som har blitt vår nye favoritt i hjemmet. Tidligere delte jeg oppskriften alle ville ha på proteinbrødene våre, nå deler jeg havrebrødene/nye proteinbrød, i dont know, kall det hva dere vil, de smaker i hvert fall så sinnsykt godt. Vi spiser disse spesielt til frokost, lunsj og kvelds. De er ekstremt enkelt å lage samtidig som det er sunt.
Under finner dere oppskriften til en porsjon (ca. 4 skiver) og dersom dere ønsker å lage flere dobler dere bare oppskriften. Jeg pleier alltid å lage to porsjoner samtidig da det er veldig greit å fryse ned slik at det holder seg over lengre tid.
INGREDIENSER TIL EN PORSJON (CA. 4 SKIVER):
✨ 1 egg
✨ 0,5 dl vann (se det litt an på røren), men ikke ta for mye i
✨ 1 ss mager kesam
✨ 0,5 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)
✨ 0,5 dl havremel
✨ 1/2 ts bakepulver
✨ 1/2 ts kanel
✨ 1/2 ts kardemomme
✨ 1/2 ts salt
SLIK GJØR DU:
1. Skru ovnen på 200 grader (over- og undervarme).
2. Bland alle ingrediensene over sammen – til en røre.
3. La røren stå og svele i ca. 15min slik den blir litt tykkere.
4. Fordel røren på et stekebrett med bakepapir slik de ser ut som “lapper”. Jeg syns det er lettest å få fine runde former ved å helle røren i en desilitermåler og tømme det ut på stekebrettet.
5. Man kan også strø litt sesamfrø på toppen, havsalt eller tilsette litt sukrin i røren for å få den søtere! Dere bestemmer. Jeg syns de blir finere ved å pensle dem med egg før de stekes, men det har jeg ikke gjort på de det er bilde av under.
7. Stek på midterste rille i ovnen og la det steke i ca. 15min.
Ferdig!
SLIK GJØR DU I BILDER:
Dette er alle ingrediensene dere trenger! Det som er deilig med dette er at det er noe de fleste har liggende hjemme uansett.
1. Skru ovnen på 200 grader (over- og undervarme)
2. Bland alle ingrediensene over sammen – til en røre, som på bilde.
Etter at det er rørt sammen. Blir den for flytende, ta mindre vann neste gang og hell i litt mer havremel.
3. La røren stå og svele i ca. 15min slik den blir litt tykkere som på bilde her.
4. Fordel røren på et stekebrett med bakepapir slik de ser ut som “lapper”. Jeg syns det er lettest å få fine runde former ved å helle røren i en desilitermåler og tømme det ut på stekebrettet.
5. Man kan også strø litt sesamfrø på toppen, havsalt eller tilsette litt sukrin i røren for å få den søtere! Dere bestemmer. Jeg syns de blir finere ved å pensle dem med egg før de stekes, men det har jeg ikke gjort på de det er bilde av under.
7. Stek på midterste rille i ovnen og la det steke i ca. 15min.
Ferdig!!!😍
Tips: Dersom dere bytter ut kanel og kardemommen med oregano og salt blir det sunnere pizzabunn!! Forhåndsstek den og fyll på det du vil ha og ost på toppen. Inn i ovnen igjen til ostet har smeltet og voila! Done, finito. Takk meg senere. Husk også at du kan fryse det ned og varme de opp igjen i ovnen eller i en brødrister, smaker så digg.
Ser du har skrevet 1 egg 2 ganger. Betyr det to egg i oppskriften eller bare ett egg? 😊
ett egg <3
Du vet at havregryn er naturlig glutenfritt 🤣 grunnen til at det finnes glutenfritt er fordi vanlig havregryn kan ha rester av korn med gluten i pga lokalene
Hvordan er næringsinnholdet i disse? Karbo og kalorier?
usikker..