EN SYK OPPSKRIFT ALLE VIL OG MÅ HA!!

#HAVREBRØD

Det er på tide å dele en ny sunn oppskrift med dere som har blitt vår nye favoritt i hjemmet. Tidligere delte jeg oppskriften alle ville ha på proteinbrødene våre, nå deler jeg havrebrødene/nye proteinbrød, i dont know, kall det hva dere vil, de smaker i hvert fall så sinnsykt godt. Vi spiser disse spesielt til frokost, lunsj og kvelds. De er ekstremt enkelt å lage samtidig som det er sunt.

Under finner dere oppskriften til en porsjon (ca. 4 skiver) og dersom dere ønsker å lage flere dobler dere bare oppskriften. Jeg pleier alltid å lage to porsjoner samtidig da det er veldig greit å fryse ned slik at det holder seg over lengre tid.

 

INGREDIENSER TIL EN PORSJON (CA. 4 SKIVER):

✨ 1 egg

✨ 0,5 dl vann (se det litt an på røren), men ikke ta for mye i

✨ 1 ss mager kesam

✨ 0,5 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)

✨ 0,5 dl havremel

✨ 1/2 ts bakepulver

✨ 1/2 ts kanel

✨ 1/2 ts kardemomme

✨ 1/2 ts salt

 

SLIK GJØR DU:

1. Skru ovnen på 200 grader (over- og undervarme).

2. Bland alle ingrediensene over sammen – til en røre.

3. La røren stå og svele i ca. 15min slik den blir litt tykkere.

4. Fordel røren på et stekebrett med bakepapir slik de ser ut som “lapper”. Jeg syns det er lettest å få fine runde former ved å helle røren i en desilitermåler og tømme det ut på stekebrettet.

5. Man kan også strø litt sesamfrø på toppen, havsalt eller tilsette litt sukrin i røren for å få den søtere! Dere bestemmer. Jeg syns  de blir finere ved å pensle dem med egg før de stekes, men det har jeg ikke gjort på de det er bilde av under.

7. Stek på midterste rille i ovnen og la det steke i ca. 15min.

Ferdig!

SLIK GJØR DU I BILDER:

Dette er alle ingrediensene dere trenger! Det som er deilig med dette er at det er noe de fleste har liggende hjemme uansett.

1. Skru ovnen på 200 grader (over- og undervarme)

2. Bland alle ingrediensene over sammen – til en røre, som på bilde.

Etter at det er rørt sammen. Blir den for flytende, ta mindre vann neste gang og hell i litt mer havremel.

3. La røren stå og svele i ca. 15min slik den blir litt tykkere som på bilde her.

4. Fordel røren på et stekebrett med bakepapir slik de ser ut som “lapper”. Jeg syns det er lettest å få fine runde former ved å helle røren i en desilitermåler og tømme det ut på stekebrettet.

5. Man kan også strø litt sesamfrø på toppen, havsalt eller tilsette litt sukrin i røren for å få den søtere! Dere bestemmer. Jeg syns  de blir finere ved å pensle dem med egg før de stekes, men det har jeg ikke gjort på de det er bilde av under.

7. Stek på midterste rille i ovnen og la det steke i ca. 15min.

Ferdig!!!😍

Tips: Dersom dere bytter ut kanel og kardemommen med oregano og salt blir det sunnere pizzabunn!! Forhåndsstek den og fyll på det du vil ha og ost på toppen. Inn i ovnen igjen til ostet har smeltet og voila! Done, finito. Takk meg senere. Husk også at du kan fryse det ned og varme de opp igjen i ovnen eller i en brødrister, smaker så digg.

5 kommentarer
    1. Du vet at havregryn er naturlig glutenfritt 🤣 grunnen til at det finnes glutenfritt er fordi vanlig havregryn kan ha rester av korn med gluten i pga lokalene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg