ALT DET PERFEKTE ER OVER

Har vi kommet inn i en tid der jakten etter det perfekte er på vei ut? I hvert fall er det noe jeg kjenner sterkt på for tiden og jeg syns det er dritkult å se hvordan større profiler i Norge har begynt å opptre ovenfor følgerne sine og andre mennesker generelt – fordi det er ting de gjør i media som flere mennesker ser. Det er også kult å se hvilke valg de velger å ta og ikke minst stå for. Vi er mennesker og vi kan alle gjøre feil, derfor syns jeg det er kult å se hvilken retning de fleste tar for tiden og selv om man har gjort feil tidligere har man kanskje vokst, innsett ting og bestemt seg for å endre det og gjøre noe med det. Ja, jeg snakker f.eks om dette med Kristin Gjelsvik og Isabel Raad.

Jeg skal ikke uttale meg om hvorfor Sophie Elise har sluttet å blogge, men jeg føler på mange måter at det også er å trekke seg litt bort fra media på den samme måten. Ulrikke Falch som ikke vil være aktiv på Instagram lengre, selv om hun har over 800 000 følgere. Det er absolutt noe som skjer og som er i endring – I EN POSITIV RETNING.

Det er ikke det at det er positivt at Ulrikke ikke er på Instagram fordi jeg likte å følge henne der, men det hun skrev, hvorfor hun ikke ville være der mer er så utrolig kult. Vi har en viss påvirkningskraft ja og selv om vi har det har vi også selv et behov for å finne ut hvem vi er. Jeg har slitt mye med det og jeg tror ikke jeg er den eneste i bloggverden som har kjent på det behovet. Jeg kan gjøre feil, skrive feil, dele ting jeg ikke burde, men vi lærer og jeg elsker at dette med det som skal være så perfekt er på vei ut, hele den fasaden er teit, den er feil og ikke minst urealistisk. For hvem fader er det som er perfekt der ute da? Ingen. 

Å ha det bra med seg selv er mye kulere og jeg merker svært godt hvor stolt jeg blir over de som har selvtillit og er seg selv. De som ikke prøver å være noe annet eller streber etter å være perfekt på alle måter, de er råe og de er absolutt noe man burde se opp til.

Jeg har kjent på presset. Kroppspress, presset etter å være best på skolen, presset etter å lykkes på jobb, presset etter å ha det perfekte forholdet.. det er der til tider enda, men det er ikke på samme måte. Alle har nok kjent på det og jeg er ganske sikker på at vi alle er lei av dette her, for hva har vi fått ut av å bry oss om alle andre, hva får man ut av å se ut som alle andre? Hva får man ut av å operere hele kroppen eller å kjøpe en dyr veske når man har regninger man burde betale eller foreldre som omtrent gråter når de drar kortet? INGENTING. Det er helt forferdelig og jeg håper flere der ute kan være med på å gi slipp på dette strebet etter å bli/være perfekt. Heller gi andre komplimenter for ting istedenfor å sleng drit om det ene og andre. Vi er så mye bedre en det der.

En annen ting jeg vil legge til er f.eks bilde Martine Lunde postet på Instagram uten sminke. Det er dritfint jo?! Og grunnen til jeg nevner disse situasjonene er fordi det har skjedd så mange den siste tiden og vi er nok alle enige om at det perfekte er til å legge bak oss – vi burde se fremover å heller elske oss selv for den vi er.

Jeg vet ikke om dere tenker det samme som meg, men jeg håper virkelig det og det er på tide med en forandring! Jeg velger i hvert fall å tro at jeg har riktig når det gjelder dette og at flere har lyst til å gjøre en forskjell, for hvor mye lengre orker vi alle å ha det slik?

10 kommentarer
  1. Du sier du har kjent på kroppspress selv, men likevel bidrar du til å skape kroppspress ved å dele alt du spiser utløpet av en dag? Hvordan kan dette være sunt? Hvorfor finner du det viktig å dele dette?

   1. Hvorfor finner du det viktig å komme med en så unyansert kommentar? Og HVA er usunt og fremmer kroppspress ved å dokumentere en sunn livstil med et normalt sunt kosthold? Ingrid spiste pizza igår…. Du har kanskje noe oppgulp å komme med i den forbindelsen også?!

    Som de sier i Bergen: gå og ta deg en bolle!

   2. Ingrid er faktisk ikke en av de bloggerne som skaper kroppress! Hun trener for å være aktiv og det er helt lov selvom hun er på sosiale medier. Ja det er kanskje litt drøyt noen ganger med hva di annonserer for eksempel tannbleking (Alle vet at sånne ting ødelegger tanna ) om man ikke gjør det hos tannlegen:)

    Meen Ingrid er en snill jente<3 God blogger og søt sammen med Henrik!!

   3. Ja, jeg har kjent på presset selv. Det er jo ikke å dele kroppspress når man deler maten sin?! Det er noe av det merkeligste jeg har hørt i år. Så de legger ut bilder av maten sin skaper press? Hvor langt skal dette her gå og hvor lite tåler vi som mennesker? Denne tankegangen her er jo helt sjuk, og skal man sitte å si at alt skaper kroppspress har man virkelig problemer med seg selv. Jeg syns det er viktig å dele dette med at det perfekte er på vei bort fordi det er det og det kan gjøre at flere ser det samme som meg og ikke kjenner like mye på det strebet etter å være perfekt. Om jeg spiser sunt og trener skal da ikke det bidra til kroppspress, det er SUNN HELSE og man skal da ta vare på helsen sin. Uffameg.

  2. Det er jo en grunn til at mange misliker kristin gjelsvik eller blir sliten av hun, nettopp fordi hun prøver å være så perfekt, si alt riktig, gjøre alt riktig, ha rett i alt osv. Det er så mye lettere å se seg selv i andre som gjør feil. Det virker mer ekte på en måte.
   Det var nesten digg å se kristin bli satt på plass på slutten av debatten.
   Jeg skjønner frustrasjonen hennes og grunnen til at hun bruker andre sine feil for å få fokus på problemet hun egentlig vil få frem, men det blir kvalmt uansett. Hun kunne holdt en amazing tale – UTEN og nevne navn eller en person sine handlinger. Da tror jeg hun hadde fått mer respekt. Sophie elise går på tv og sier hvilken stor tabbe hun har gjort, at hun angrer og burde ha tenkt seg mer om. Og må selvfølgelig få ut silikonpuppene i rumpen! Altså. Skulle hun heller ikke sagt noenting? Da hadde ikke folk vært like redd for å operere seg i tyrkia feks. Isabel raad hadde nok ikke visst at hun mest sannsynlig har det samme i rumpen. Av den episoden så følte jeg mest redsel og avsky for plastiske operasjoner. Tviler på at noen tenkte; åå jeg og vil oppleve det samme. Haha.
   Så ja. Jeg er helt enig i det du skriver om at det må slutte og handle om det perfekte. Man feiler, man lærer. Man kan vise seg sminket og dollet opp på sosiale medier, men og vise seg usminket og ekte fin. Det realistiske rett og slett.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg